”Dublu click pe educație cu Groupe Renault” – ediția 2017 – a ajuns la final!

Cele 42 de proiecte câștigătoare (28 de instituții de învățământ, 12 ONG-uri și 2 instituții sociale) au primit azi, 15 iunie 2017, 400 echipamente IT donate de Grupul Renault România și recondiţionate de Asociaţia Ateliere Fără Frontiere. Acestora le-au fost asigurate software Microsoft și garanție.

Echipamentele intră în dotarea instituţiilor participante în acest program de responsabilitate socială pentru a contribui la calitatea actului de învăţământ şi la îmbunătățirea educaţiei în rândul copiilor şi tinerilor.
În total, în această ediție, au fost depuse 113 proiecte, dintre care 98 eligibile, jurizate de o comisie întrunită în data de 6 iunie, la sediul din București al Grupului Renault România. Mulțumim voluntarilor Grupului Renault România și celor de la organizațiile partenere (MEN, ECOTIC, CSR Media, Digi 24) pentru rigurozitatea si atenția cu care au evaluat fiecare proiect!

Felicitări tuturor candidaților și, mai ales, celor 42 de laureați! Predarea calculatoarelor are loc astăzi, 15 iunie 2017, la sediul Ateliere Fără Frontiere, în cadrul unei ceremonii de premiere unde se înmânează diplomele de laureat și cele de membru în juriu.

„Dublu Click pe educaţie cu Groupe Renault” face parte din programul Educlick, desfăşurat la nivel național, prin care Ateliere Fără Frontiere și partenerii săi donează echipamente IT organizațiilor nonprofit și instituțiilor de învățământ și sociale din România. În cadrul celor două ediții precedente «Dublu click pe educație » din 2014 și 2016, 200 de organizații au depus cel puțin un proiect, în total fiind 3.000 de echipamente IT solicitate. În urma programului au existat 44.000 de beneficiari din instituții educaționale și organizații nonprofit din județele Argeș, Dâmboviţa, Bucureşti și Ilfov. Cumulând cele 400 de computere care au fost donate astăzi, Grupul Renault România ajunge la un total de 1.200 de calculatoare donate în comunitățile defavorizate din județele în care este prezent.

Programul Educlick are ca scop creșterea nivelului de educație digitală prin dotarea proiectelor educaţionale ale asociațiilor și instituţiilor, cu echipamente IT. La nivel național, potrivit raportului de țară al Comisiei Europene, mai puţin de jumătate din forţa de muncă din România (46%) posedă abilități digitale suficiente, față de 72% în UE, acest aspect putând deveni un obstacol major în calea dezvoltării economice.

GRUPUL RENAULT ROMÂNIA

Constructor de automobile din anul 1898, Grupul Renault este prezent în 127 de ţări şi a vândut aproximativ 3,2 milioane de vehicule în 2016. Pentru a răspunde marilor provocări tehnologice în viitor şi a continua strategia de creştere rentabilă, Grupul se sprijină pe dezvoltarea sa la nivel internaţional. În România, Grupul Renault reuneşte toate competenţele necesare conceperii, dezvoltării şi industrializării unui vehicul; studii client, design, inginerie, fabricaţie şi logistică, vânzare, servicii de business şi finanţare. Aflat în centrul gamei Global Access (gama din care fac parte modelele Dacia, produse pe platforma industrială de la Mioveni), Grupul e lider pe piaţa locală cu mărcile Dacia şi Renault. Având un înalt nivel de expertiză în design, inginerie şi fiind un pol industrial de referinţă prin nivelul său de calitate şi satisfacţie a clienţilor, cei 16.700 de angajaţi ai Grupului Renault România inovează în ceea ce priveşte produsele şi bunele practici, aceştia fiind recunoscuţi pentru profesionalismul lor.

ATELIERE FĂRĂ FRONTIERE

Ateliere Fără Frontiere este o asociaţie română, creată în 2008, având ca scop inserţia socială, profesională şi civică a persoanelor aflate în mare dificultate. Misiunea asociaţiei este lupta împotriva excluziunii, protejarea mediului şi solidaritatea pentru proiecte de educaţie şi dezvoltare locală. Ateliere Fără Frontiere este operator cu autorizaţie de mediu pentru colectarea DEEE (deşeuri de echipamente electrice şi electronice) pe care le recondiţionează pentru reutilizare sau le dezmembrează pentru reciclare. Din 2009 până în prezent, 10.000 de calculatoare au fost donate de Ateliere Fără Frontiere și partenerii săi către 2.000 instituții educaționale și organizații nonprofit prin proiectele incluse în programul Educlick. 300.000 de copii și tineri defavorizați beneficiază de aceste echipamente prin intermediul cărora își dezvoltă abilități digitale necesare pentru viitorul lor.